martes, 8 de febrero de 2011

I de casa nostra, la millor caspa

Difícilment deixaré mai de sorprendre'm en aquesta ciutat. Sembla que la globalització ho havia d'homogenitzar tot i potser amb el temps ho acabarà fent, però ara per ara... hi ha tot de petits detalls que em deixen amb la boca oberta.

Per exemple, a casa tenim el costum de pensar que la T-10 és un timo i que els preus dels autobusos són desorbitats, però aquí estic pagant a 1.80 el viatge senzill per un camí de deu minuts (dues parades més enllà ja costa 2.80. Aquí li has de dir al conductor on vas per a que et cobri) i la T-mes em penso que costa 50 euros si no vaig errat... si ho estic és que costa més de 90!!! He de mirar les zones i tal.

Després estan els vàters alemanys, que penso que estan passats de moda però encara es veuen, en el que hi ha una mena de foradet per tal d'emmagatzemar el més.... diguem.... substanciós que se li pot aportar a un lavabo. Ecs.

Avui m'he quedat amb dos pams de nas quan, després d'una conferència, el moderador ha fet el típic 'agraïm al conferenciant' i mentre jo estava començant a aplaudir de manera totalment sincronitzada i interioritzada s'han posat a donar cops amb els artells a la taula (els artells són els nudillos, i sí, ho he buscat ara a internet). Com qui pica una porta. Jo he mirat a l'ucraïnès del costat que també es nou (el meu company de despatx i involuntari oracle per tot el que es refereix a Linux, en Zoltan) i m'ha fet un 'no' amb el cap com dient 'tooodos locos'.

Quina va ser també la meva sorpresa quan vaig descobrir que si volia menjar fruites i verdures hauria de ser a costa de deixar-m'hi una pasta. Els pebrots, les taronges,... tot caríssim!! més de dos euros em costen dos pebrots dels collons (capteu la redundància?) i tres taronges algo així també... qui ho havia de dir. El que em salva el dia és que hi ha vins de la rioja dolentets a preus desorbitadets (2 euros per un vi de sobretaula malote) que encara em salven els sopars. Aquí ho fàcil és alimentar-se a base de Wurst, és a dir, salsitxes. Intento per tots els mitjans no caure en la tentació.... són tan barates i te les pots menjar tan crues.... però la veritat és que tot té un límit. L'altre dia vaig cometre l'error de pensar que si comprava el peix més barat del món podia ser també el millor... va resultar que mig kilo de peix congelat per 4 euros era massa maco per ser veritat, i vaig acabar amb una mena de filet mig destrossat - mig enganxat a la paella que no feia gust de res per sopar. Ara a veure qui té collons de gastar el que queda un altre dia. Res, aquí vas a base de salsitxes, patates i cervesa. Això sí: menú universitari menys de 3 euros, i al DESY (on jo estic fent l'estada) per menys de 5....

Bueno us deixo el detall gràfic que dóna nom a l'entrada: no vaig poder evitar comprar aquesta ampolla de vi després d'estar rient durant un quart d'hora al supermercat. La gent em mirava com si fos boig, encara no se si és perquè ho estava o perquè ells no ho havien pillat.


Al darrere:
BARCELIÑO,

Benvinguts a Barcelona!
That's how Catalans say Welcome to Barcelona, the home of Barceliño. The wine is typical of the Catalan lifestyle, well balanced yet with a real sense of fun. In our winery, around 40 km southwest of the Catalan capital, we age the wine a minimum of 3 monts in American oak. It goes well with meat, pasta or cheese, but of course it is perfect for a Catalan evening with lots of tasty tapas.

Ja ho veieu, el típic vi de Barcelona.

8 comentarios:

  1. Muy chula la historieta!! un beso Marc!!!

    ResponderEliminar
  2. i like marquiño's style with lots of tasty tapas

    ResponderEliminar
  3. jajajajaj ostia q fort i sent el vi d'aquí com pot ser q jo no l'hagi tastat mai!!!!
    Gràcies Marc per ampliar el nostre coneixement de la llengua catalana artells... no ho sabia!
    muaaaaaaaaaaaaaaa

    ResponderEliminar
  4. No sabia que te habías aburrido tanto para hacerte un blog xDD yo lo leeré siempre que pongas algo, mira ahora soy tu seguidora :3. Yo estoy aquí todo el día en casa esperando encontrar cosas nuevas o que me den trabajo ^^'
    Creo que para comer deberías pasarte a la pasta y el arroz, no se lo diré al Ricard...

    ResponderEliminar
  5. Marc! L'Estefi em va donar el teu encarrec ahir a la nit... XD
    Quan tornis jo tb t'en donaré un! jejej
    Em piro en una setmana!! Quin stress! Si encara he d'acabar moltes coses...
    muaaaaaaaaa

    ResponderEliminar
  6. jajaja K bo! Barceliño!Jo no soc una entesa de vins, pk la meva afinitat x l'alcohol no m'ho permet, pero no l'havia sentit anomenar mai...

    ResponderEliminar